Bonaire Stranden

Van alles wat u op Bonaire kunt doen is het heerlijk genieten van de zon, zee en strand ook een belangrijk onderdeel. Uiteraard heeft ook Bonaire stranden en ook al zijn er minder als op de twee andere ABC eilanden, u kunt er wel heerlijk uitrusten en een kleurtje krijgen. Als u dat liever doet kunt u natuurlijk ook heerlijk uitrusten en genieten na een morgen vol activiteit.

Niet iedereen die last minute Bonaire bezoekt zal altijd actief bezig willen zijn en af en toe voor het strand willen kiezen. Waar Aruba en Curaçao erg veel en ook enorm uitgestrekte stranden hebben zullen de stranden op Bonaire een stuk kleiner zijn maar niet minder sprookjesachtig. Het parelwitte zand dat de meest stranden bedekt doet u het gevoel hebben dat u op een tropisch eiland vertoeft en dat is natuurlijk ook zo. Toch is het niet zo dat op Bonaire stranden allemaal met parelwit zand bedekt zijn, een aantal stranden zal uit stenen bestaan terwijl weer anderen bezaaid zijn met stukjes door koraal. Als u van plan bent een strand vakantie te vieren dan zult u dus voldoende mogelijkheden vinden al is het wel verstandig om goed te kijken waar u het beste terecht kunt. Na het duiken op Bonaire het Bachelors strand bezoeken is bijvoorbeeld een slecht idee omdat uw lichaam dan nog aan het bijkomen is van de duik en dit kan erg ongezond zijn omdat het u duikersziekte op kan leveren. Een bezoekje aan het 1000 Steps strand is dan een eitje vergeleken met hoe u zich dan zult gaan voelen.

Veel hotels en resorts waar u tijdens uw last minute vakantie Bonaire zult verblijven, zullen een eigen en vaak klein privé strand hebben. Verder zijn er op Bonaire stranden die weliswaar kleiner zijn dan op de naastgelegen eilanden maar niet minder mooi. De noord en oost kust is eigenlijk niet geschikt om van het strand gebruik te maken, de sterke stroming en de golfslag maakt het zwemmen bijna onmogelijk en de wind maakt het minder aangenaam om te zonnen waardoor deze stranden voornamelijk voor surfen geschikt zijn. Voor stranden Bonaire bezoeken zal u echter wel voldoende last minute mogelijkheden aanbieden omdat het massa toerisme nog niet haar intreden heeft gedaan. De stranden zullen zich dus voornamelijk aan de west en zuid kust bevinden, honden zijn niet toegestaan op het strand en topless zonnen wordt slechts af en toe toegestaan. Het Lac Bay Bonaire bevindt zich in het zuid oostelijke deel van het eiland en is een grote ondiepe baai met rustig water. Het is een ideale plaats voor het strand aan de noord en zuid zijde en voor surfen, kajakken en snorkelen, bovendien grenst het aan de mangrove bossen waar u met de kajak doorheen kunt. Boka Bartol Bonaire is gelegen in het Washington Slagbaai Nationaal Park en is een ideale plaats om te duiken en te snorkelen. De toegang is niet gratis maar er is wel een restaurant aanwezig waar u de nodige versnaperingen kunt verkrijgen. Er zijn op Bonaire stranden te vinden die minder bekend zijn maar die daardoor wel zo rustig zijn.

Natuurlijk zullen de bekendere stranden meer bezoekers trekken en vanwege de geringe afmetingen van de meeste stranden kan het af en toe een beetje vol overkomen. Zo niet met het 1000 Steps strand dat bezaaid is met stenen en daardoor minder in trekt bij zon aanbidders. Het ligt vlak bij het terrein van de vroegere Radio Nederland Wereldomroep langs de weg van Kralendijk naar het Gotomeer. Het dankt haar naam omdat het bereikt wordt door vijfenzestig treden die voor duikers op de terugweg duizend treden lijken. Aan de zuidkant van de luchthaven Flamingo vindt u het Bachelors strand, het is een klein strandje vlakbij de wijk Belnem dat ideaal is voor zwemmen duiken en snorkelen. Langs de zuid oost kust van Bonaire zult u veel verschillende stranden vinden die goed te bereiken zijn van af de weg en zelfs vaak aangegeven zullen zijn. De receptie van uw hotel of de meeste winkels zullen kaarten hebben waarop van Bonaire stranden zijn aangegeven. Veel stranden zullen dan ook een parkeer plaats langs de weg hebben waar u de auto kunt laten staan. Sommige plaatsen zoals Lac Bay Bonaire zijn te voet lastig te bereiken vanwege de afstand tenzij u bij het wandelen op Bonaire verfrissing zoekt. Ditzelfde is ook te zeggen voor Boka Bartol Bonaire waar u tijdens uw wandelingen in het Washington Slagbaai Nationaal park heerlijk kunt genieten van de zon, het kraakheldere water en de te verkrijgen versnaperingen.

Comments on this entry are closed.