Duiken op Bonaire

Het mag duidelijk zijn dat het duiken op Bonaire de belangrijkste toeristische trekpleister is en een zeer belangrijke bijdrage levert aan de lokale economie. Als u bekijkt wat Bonaire te bieden heeft op het gebied van het duiken dan is dit helemaal niet verwonderlijk, niet voor niets wordt Bonaire ook wel een paradijs voor duikers genoemd.

Als u last minute Bonaire diep zee duiken wilt dan bent u in dit tropische stukje Nederland aan het juiste adres. De Caribische zee rondom Bonaire en de ligging van het eiland bieden bijzondere omstandigheden om van Bonaire een waar paradijs voor duikers te maken. Omdat het ontstaan van het eiland voornamelijk te maken hebben met de aanhoudende passaat wind uit oostelijke richtingen en de bijbehorende stromingen, heeft het eiland en de zee er omheen een aantal unieke eigenschappen waarvan u kunt profiteren. Op Bonaire duiken is bijvoorbeeld niet mogelijk aan de oostkant, de zee is daarvoor te ruig en er is daardoor onvoldoende zeeleven. Dit heeft te maken met de sterke zee stromingen uit het oosten die opgezweept worden door de passaat wind. Duiken op Bonaire is daarom voorbehouden aan de westkant van het eiland en dezelfde stromingen en de wind zorgen voor een unieke habitat voor veel bijzondere soorten dieren, planten en organismen. Hiervan zullen de meesten zich ophouden in de koraal riffen die langs de gehele westelijke kant van het eiland bevinden en rond het eilandje klein Bonaire. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ruim de helft van alle bezoekers voor een duik vakantie Bonaire aan doet.

Er zijn naast de unieke omstandigheden van de wind en de zee stromingen ook nog een aantal andere zaken die helpen uw last minute vakantie Bonaire tot een bijzonder duik avontuur te maken. Voor een last minute duik vakantie Bonaire aandoen kunt u immers op ieder gewenst moment van het jaar doen. Dit komt omdat Bonaire in een tropische zone ligt met een behoorlijk constant en warm klimaat. Daarnaast ligt Bonaire buiten de orkaan zone waardoor het weer ook redelijk constant is en voor de koraal riffen onbeschadigd zijn en van een uitzonderlijke kwaliteit. Dat Bonaire duik locaties heeft langs de gehele west kust is dus te danken aan het feit dat deze kant van het eiland in de schaduw ligt en het koraal zich ongestoord heeft kunnen ontwikkelen gedurende vele miljoenen jaren. Niet iedereen zal een ervaren duiker zijn die zichzelf weet te redden in het water, gelukkig kunt u ook voor de beste duikscholen Bonaire aandoen. De meeste hotels en resorts zullen de mogelijkheid aanbieden om de beginselen onder de knie te krijgen en zullen soms zelfs een volledige duikschool hebben. Op Bonaire duiken leren kan ook gedaan worden bij een van de vele andere scholen die allemaal van PADI certificaten zijn voorzien. De hotels en resorts zullen net als de vele scholen ook diverse trips organiseren naar de mooiste koraal riffen en wrakken die rond Bonaire te vinden zijn. Duiken op Bonaire is door de diversiteit en de bijzonderheid van het zee leven zonder meer een adembenemende bezigheid.

De koraal riffen rond Bonaire zijn van een dusdanig uitzonderlijke kwaliteit dat ze door speciale maatregelen beschermd worden. Veel van deze maatregelen zijn lokaal genomen terwijl andere deel uitmaken van programma’s van het Wereld Natuurfonds van de Verenigde Naties. Voor een duik vakantie Bonaire bezoeken betekend echter wel dat u vrijwel overal langs de west kust kunt duiken. Er zijn ruim zestig officiële duik locaties aangegeven met gele stenen op het land en gele boeien in het water. In heel veel gevallen kunt u zo vanaf de kant op Bonaire duik locaties van een uitzonderlijke kwaliteit bereiken terwijl in andere gevallen een boot tochtje noodzakelijk is. Er is veel informatie beschikbaar over de diverse locaties om te duiken, er zijn heel erg veel boeken over geschreven en ook is de nodige gratis documentatie beschikbaar. Vrijwel ieder hotel zal de nodige folders beschikbaar hebben en de duikscholen op Bonaire kunnen u net als de hotels goede kaarten leveren. Zeker als u de weg nog niet kent maar altijd als u niet over de juiste papieren beschikt, is het gebruik maken van de diensten van duikscholen of instructeurs verstandig of zelfs noodzakelijk. Dat op Bonaire diep zee duiken populair is zegt immers ook dat er veel mensen de koraal riffen van dichtbij bekijken en er wordt desondanks hard aan gewerkt om ze te beschermen en de juiste instructie hoe er mee om te gaan is dan ook belangrijk. Gelukkig hebben deze inspanningen hun vruchten afgeworpen en is het een van de meest unieke locaties ter wereld waardoor voor een last minute duik vakantie Bonaire een unieke mogelijkheid is.

Comments on this entry are closed.